Tamburaši KUD-a “Lovor” najbolji u Slavonskom Kobašu

U Slavonskom Kobašu, u organizaciji domaćeg KUD-a Matija Gubec i pod pokroviteljstvom Općine Oriovac, Brodsko-posavske županije i Ministarstva kulture, održana je proteklog vikenda 35. smotra tamburaških sastava Brodsko-posavske županije.

Na ovogodišnjoj smotri predsatvilo se devet tamburšakih sastava: TS KUD-a Tamburica iz Starog Petrovog Sela, TS KUD-a Lovor Trnjani, TS KUD-a Ivan Filipović iz Velike Kopanice, TS KUD-a Drežnik iz Drežnika, TS “AIS” iz Slavonskog Broda, TS Folklornog ansambla Brod, TS Rubato, TS domaćega KUD-a iz Slavonskog Kobaša te gosti iz Osječko baranjske županije: TS KUD-a Matija Gubec iz Donjeg Miholjca.

Svaki se sastav brojnoj publici i ocjenjivačkom sudu predstavio sa po jednom instrumentalnom skladbom, jednim prepjevom te originalnom izvedbom.

Prema odluci stručnog žirija, najboljim je proglašen Tamburaški sastav KUD-a “Lovor” iz Trnjana koji će predstavljati Brodsko-posavsku županiju na državnoj smotri tamburaških sastava u Dugom Selu, dok je Tamburaški sastav AIS iz Slavonskog Broda odabran za nastup na smotri Brodskoga kola.

Osim smotre, posjetitelji su mogli uživati i u etnografskoj izložbi “Kobaške vuničarke”, a koja je uz tamburicu unijela pravi dašak tradicije. Održan je i koncert u kobaškoj crkvi sv. Ivana Krstitelja, nastupila je Ženska klapa Senjkinje iz Senja.

 

Izvor: Sbnews