28. večer folklora “Tamburica i mandolina” u Garčinu

U subotu, 4.11.2017. godine, KUD “Vjekoslav Klaić” Garčin u društvenom domu u Garčinu organizirao je 28. po redu večer folklora “Tamburica i mandolina”. Uz KUD iz Garčina večer su uveličali MPS “Biđani” iz Bickog Sela, KUD “Tomislav” iz Sibinja, KUD “Graničar” iz Lužana, HKUD “Zora” iz  Struga-Gorica, Čapljina, KUD “Sveta Kata” iz Zemunika i već dobro nam poznati gosti KUD “7 Kaštela”.

Domaćin, KUD iz Garčina, otvorio je manifestaciju autorskom pjesmom “Hej tamburo, hej mandolino” koja je posebno skladana za večer folklora, a također se predstavio spletom kola Slavonije i, na završnici programa, Baranje.

Dugogodišnji prijatelji domaćina, KUD “7 Kaštela” ove godine se predstavio Trogirskom kvadriljom, tradicijskim starogradskim plesovima grada Trogira, i završnim kolom iz opere Ero s onoga svijeta. KUD “7 Kaštela” već dugi niz godina dolazi u Garčin na večer folklora, a KUD “Vjekoslav Klaić” u kolovozu odlazi u Kaštele na tradicionalni koncert “Tamburica i mandolina”.

Gosti iz Lužana, KUD “Graničar”, predstavio se koreografijom Zagorja, a osim što su bili dio ove manifestacije ugostili KUD “Sveta Kata” iz Zemunika kod Zadra. KUD iz Zemunika predstavio se plesovima Ravnih kotara.

HKUD “Zora” Struge-Gorica na večeri folklora izveli su izvorne hercegovačke plesove i linđu. KUD iz Sibinja ugostio je goste iz Hercegovine. Također, KUD “Tomislav” predstavio se spletom kola Slavonije. MPS “Biđani” upotpunilo je program svojim pjesmama.

Posebno iznenađenje večeri bio je gost iz Metkovića, Branko Medak, pjevač, plesač, glumac i svirač tradicijskih instrumenata koji je broju publiku u društvenom domu u Garčinu natjerao na smijeh.

Prilog SBTV-a o 28. večeri folklora “Tamburica i mandolina” možete pronaći ovdje.

Slijedi galerija slika 28. večeri folklora “Tamburica i mandolina”.