KUD “Lovor” sudjelovao na Sea Folk Festu u Umagu

U Umagu je održano drugo izdanje manifestacije Sea Folk Fest od 21.–24. lipnja 2018. godine, u organizaciji Folklornog društva Umag. Na međunarodnoj dječjoj smotri folklora sudjelovalo je 300-tinjak djece koji su svoje folklorno znanje na najbolji mogući način predstavili brojnoj publici na umaškoj rivi. Dječja skupina KUD-a “Lovor” iz Trnjana sudjelovala je na ovog manifestaciji i otišla na svoje prvo veliko putovanje.

Na Sea Folk Festu okupila su se društva iz Rumunjske, Slovenije i raznih dijelova Hrvatske, a koja su se, osim sudjelovanja na samoj smotri folklora, dva dana natjecala u „igrama bez granica“, karaokama i izboru za Miss i Mistera Sea Folk Festa. Proslavljena su i četiri rođendana djece, koji su godine punili upravo u vrijeme trajanja ove značajne manifestacije, a uručene su i nagrade za najljepši osmijeh na pozornici, kao i najsimpatičnije dijete. Uz folklorno znanje, najmlađi članovi KUD-a “Lovor”, pokazali su i sportske vještine te osvojili treće mjesto na natjecanjima u sportskim igrama.

Za većinu djece bilo je ovo jedno sasvim novo iskustvo, a s komentarima koji su dobiveni od voditelja i djece, može se sa sigurnošću reći kako je riječ o najboljoj smotri folklora u Hrvatskoj.

 

 

Izvor: Umag.hr, KUD “Lovor” Trnjani