Gater i oranice očekuju više od stotinu pasa

Lovačka udruga „Kuna” iz Garčina bit će 5. i 6. listopada, na lokacijama pokraj Bickog Sela, domaćin Državnog natjecanja u radu pasa glasnog gona u gateru te natjecanja pasa u tzv. baterijama i baražu „Sveti Hubert”, a koje organiziraju Lovački savez Brodsko-posavske županije i Hrvatski lovački savez.

Prvoga dana u Društvenom domu Bicko Selo je predviđeno izvlačenje startnih brojeva, a natjecanje se priprema 6.  listopada u gateru za divlje svinje smještenom u lovištu „Garčin” lovne jedinice „Strijelac”. Lokacije za natjecanja u “baterijama” i “baražu” su udaljene oko jedan kilometar od gatera tako sudionici jednog prvenstva ne smetaju drugima tijekom natjecanja.

– Obavili smo pripreme kako bi psi kvalitetno odradili natjecanje, nakon čega će biti proglašeni rezultati i dodijeljene nagrade.  Spremni smo primiti pse i kinologe, a svima želim dobrodošlicu u naš kraj – kazao nam je Mato Grgić, predsjednik Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije čiji su operativci uložili mnogo truda pripremajući  ovo prvenstvo.

Najavljeno je sudjelovanje više od stotinu pasa te znatno više njihovih uzgajivača, lovaca i kinologa iz cijele zemlje.

Kako smo saznali za “baterije” su namijenjene zemljišne površine širine 250 te dužine tisuću metara na kojima su ove godine bile zasijane različite ratarske kulture kao što su soja, suncokret i drugo, dok su za “baraž” pripremljene površine udaljene za daljnjih 500 metara.

 

Izvor: Sbplus.hr