Konjička utakmica iz Abu Dhabija

Odličan prošlogodišnji uspjeh na natjecanju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, razlog je zbog čega su organizatori i ove godine, hrvatsku reprezentativku u jahanju, Teu Biondić, članicu Konjičkog kluba Ramarin iz Garčina, pozvali na prestižno natjecanje. I isplatilo se, kako javlja, iz dalekog Abu Dhabija.

 

Jedna od najznačajnijih trka na svijetu, “President cup of UAE 2019.”, pokazao se još jednim izvrsnim iskustvom. Naime na zahtjevnoj 160-kilometarskoj stazi, Tea je završila na 83. mjestu s istim konjem na kojemu je jahala prošle godine, imena Thorr D’Alauze, i ne krije zadovoljstvo. O kakvoj se teškoj utrci radi, potvrđuje i podatak da je od 313 natjecateljskih parova, utrku uspješno završilo samo njih 130.

 

„Staza za trku u Abu Dhabiju jedna je od najzahtjevnijih zbog uzbrdica i dubokog pijeska, ali Thorr je bio dobro pripremljen i sve je uspješno savladao” kaže Tea, ne spominjući svoju pripremljenost i psihofizičku snagu koja je bila neophodna za gotovo 13 sati natjecanja po etapama.

„Thorr je iz Dubawi štale iz Dubaija koja je u vlasništvu okrunjenog princa Dubaija, Sheika Hamdana. Start utrke je krenuo u 6.30 ujutro, a Thorr i ja smo je završili u 19.51 sat, s prosječnom brzinom od 16.5 kilometara na sat. Nakon svake etape, konj je morao ići na veterinarski pregled kako bi veterinar utvrdio je li zdrav i može li nastaviti utrku.”

Put i smještaj u Abu Dhabiju snosi organizator trke, Sheik Mansour. Dan-dva nakon utrke, Tea se ondje odmara sređujući predivne dojmove.

 

“Bilo je to još jedno odlično iskustvo i vjerujem da će ih u budućnosti biti još puno jer su organizatori sa mnom zadovoljni” kaže ova djevojka sitne građe i velikog srca.

„Iako je bilo jako naporno uživala sam u svakom trenutku. Kad radiš nešto što voliš zanemariš sve nedostatke” rekla je Tea koja se preko jednog desetljeća svakodnevno “druži” s konjima – plemenitim i prekrasnim životinjama koje timari, hrani, vježba, čisti, jaše… i postiže odlične rezultate. A među najboljima su osvojeno Prvenstvo Hrvatske 2014., iste godine ukupan poredak Croatia Cup, HH Sheikha Fatima Bin Mubarak Ladies Endurance Cup, sto kilometara, pokraj Verone u Italiji (17.mjesto), 5.mjesto na 160 km u mađarskom Soltu…

Izvor: Sbplus