Požar na pilani u Trnjanima

Dana 8. ožujka, oko 22 sata, u Operativno komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske, zaprimljena je dojava o požaru na pilani u Trnjanima. Požar se širio velikom brzinom, a ogromni plamen se vidio i iz okolnih mjesta. Na mjesto događanja odmah su izašli vatrogasci DVD Garčin koji su požar uspjeli lokalizirati već u noćnim satima. Angažirani su još DVD Oprisavci, DVD Pocrkavlje, DVD Donji Andrijevci, DVD Sibinj i JVPV Slavonski Brod.

Nakon što su požar pripadnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava i Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod ugasili, policijski službenici su uz nazočnost inspektora zaštite od požara obavili očevid.

Utvrđeno je, da je do požara došlo uslijed kvara na električnim instalacijama sustava za ventilaciju sušare iz koje se vatra proširila na ostale prostorije, kojom prilikom je nastala velika materijalna šteta.

Gašenje požara završilo je 09. ožujka u 18:00 sati. Utrošeno je 300 000 tisuća litara vode. U gašenju su sudjelovala 44 vatrogasca s deset vozila i jedan radni stroj. Požar je zahvatio veći dio pilane površine od oko 6000 kvadratnih metara te skladište prostor od oko 1500 kvadratnih metara.

U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta je velika.

 

 

 

Izvor: DVD Vatrogasci Garčin, Sbplus