DVD “Garčin” pridružio se Tetris izazovu

Jedni od rijetkih u Brodsko-posavskoj županiji koji su se priključili izazovu garčinski su vatrogasci koji su ponosno pozirali sa svom svojom opremom.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Garčin, točnije njegovi članovi Vladimir Vinković, Krešimir Bitunjac, Tomislav Krpan, Marko Ivanišić i Tomislav Mišanec, pridružili su se brojnim hrvatskim organizacijama koje su već odgovorile ‘Tetris’ izazovu.

Naime, već tjednima žurne službe diljem Lijepe Naše – od timova hitne medicinske pomoći, preko specijalnih postrojbi i HGSS-a – sudjeluju u jednom od najmasovnijih izazova u virtualnom svijetu dosad. U njega su se već ranije uključile ekipe sa svih kontinenata te iz gotovo svih država svijeta, a cilj je uredno posložiti/poleći svu raspoloživu opremu i ljudstvo (kao u igri Tetris) neke organizacije, udruge, institucije i slično te sve fotografirati iz zraka, iz ptičje perspektive, najčešće dronom.

Ovaj challenge pokrenut je početkom rujna u Zurichu kad je lokalna policija objavila prvu fotografiju opreme jednog policijskog vozila. Ubrzo su im se pridružile i brojne druge lokalne vatrogasne postrojbe i druge hitne organizacije postavljajući fotografije svojih vozila u ovom ‘LEGO’ izdanju.

Ovom su se izazovu odazvale i neke velike televizijske kuće, odnosno, njihove novinarske ekipe. Izazov se prenosi s jednih na druge, pa su garčinski vatrogasci, jedni od rijetkih iz Brodsko-posavske županije koji su ispunili  ‘Tetris Challenge’, ‘muku prebacili’ na svoje osječke kolege vatrogasce iz Retfale, Osijek i susjede DVD Donji Andrijevci. Uvjereni smo kako željno iščekuju njihov odgovor.

Pogledajte slike garčinskih vatrogasaca u nastavku.

 

 

 

 

 

 

Izvor: DVD Garčin, Sbplus, Radio Banovina