Večer folklora “Tamburica i mandolina” u Garčinu

Uz zvuke slavonske tamburice i dalmatinske mandoline plesalo se i pjevalo u Garčinu u subotu, 19.10.2019. godine, na 30. po redu večeri folklora koja spaja Slavoniju i Dalmaciju u pjesmi, plesu i tradiciji.

Osim prijateljstva veže ih i ljubav prema folkloru. Tradicionalno gosti iz KUD-a “7 Kaštela” Kaštel Gomilica otplesali su svoje plesove i joj jednom pokazali bogatstvo svojih nošnji.

Boje Slavonije branila su četiri folklorna društva. Gosti iz Oriovca, KUD “Luka Ilić Oriovčanin”, pokazali su pravu Slavoniju. Iz Starih Mikanovaca došao je KUD “Šokadija” s tradicijskim pjesmama i plesovima, no ne svoga kraja već Baranje. Da su u Općini Garčin ljubitelji folklora dokazuje čak devet društava. Jedno od njih su i Ženska pjevačka skupina “Biđanke”. Pred publikom neizostavno, u četiri različite koreografije s različitih geografskih područja (Slavonija, Bunjevka, Međimurje i Posavina), nastupili su i domaćini iz KUD-a “Vjekoslav Klaić”. Pjesmom i plesom ponovno su dokazali posebnu vezu zelene i plave Hrvatske.

Sudionici jubilarne 30. Večeri folklora “Tamburica i mandolina” još su jednom oduševili publiku bogatstvom folklora, a između sebe dodatno učvrstili prijateljske veze koje će ih i slijedeće godine odvesti jedni drugima u goste.

Prilog SBTV-a možete pogledati ovdje:

Fotografije s nastupa i druženja KUD-ova možete pogledati ovdje.

 

 

Izvor: Brodportal